BANKS in Dutch  BANKS in English  BANKS in German  BANKS in French 

Quick Reservation

Check in:

Check out:

Code:
Location Banks
Shopping area's
Sunday Shopping
Designer Shops
Concept Stores
Cultureel
Cafe's Bars Cocktails
Restaurants
Toeristisch
Public Transport
 • Waar ligt Banks?
 
BANKS ligt zó centraal, dat je de hele stad te voet kan ontdekken. De Vrijdagmarkt, de Groenplaats en de ModeNatie liggen om de hoek. Net als het Plantin-Moretusmuseum, de enige drukkerij die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.
Je vindt er een schat aan historische boeken en originele drukken, in een prachtig oud gebouw.

Het adres dat u op uw GPS kunt aangeven is: Steenhouwersvest 55 (via St. Jansvliet) Antwerpen. Let op dat u aangeeft 'via St. Jansvliet', aangezien hotel BANKS aan de Steenhouwersvest ligt en deze straat eenrichtingsverkeer is.
 
 • Ga je liever winkelen?
 
Stap naar buiten en je staat midden in de hipste winkelbuurt van Antwerpen. De mix van exclusieve designershops, vintage winkeltjes, galerieën en kleine cafés is ronduit inspirerend voor elk seizoen een weekendje weg.
 
De naam BANKS is gevonden aan de ‘(river) banks’ van de Schelde. Deze machtige rivier ligt op steenworp afstand van het hotel;
in toom gehouden door stoere kademuren, beter bekend als 'Den Blauwen Steen'.
Een grandioze plek voor vrienden onder elkaar.
 
 • Route & Parkeren

Route

Het adres dat u in uw GPS kunt aangeven is: Steenhouwersvest 55 (via St. Jansvliet) Antwerpen. Let op dat u aangeeft via ‘St. Jansvliet', de Steenhouwersvest is namelijk eenrichtingsverkeer

Parkeren betaald

Betaald parkeren op 140 meter van het hotel in Parking Cammerpoorte; het tarief is ca. € 2,50 per uur en ca. € 20,00 voor 24 uur

Parking Cammerpoorte (Nationale straat 38), Parking Brabo (Kammenstraat 2), Parking Groenplaats (Groenplaats) en Parking Lombardenvest (Lombardenvest 13)

Parkeren gratis

Openbare niet overdekte Parking; adres is Sint Michielskaai 2000 Antwerpen

Attentie: Neem niet de toegang voor de vrachtwagens en autobussen; dan rijdt u namelijk een betonnen bak in (soms onzichtbaar door verzameld regenwater) met alle schade van

Laat geen waardevolle spullen achter in de auto !

Loopafstand naar Banks is 10 minuten; komend van de Parking links af. Bij Sint Jansvliet rechtsaf langs het plein de Steenhouwersvest in. Banks ligt op de hoek Drukkerijstraat / Steenhouwersvest


 • Lage-emissiezone in Antwerpen

Antwerpen werkt aan betere en gezondere lucht en voerde daarom in 2017 een lage-emissiezone in. Ben je van plan om deze zomer met de wagen naar Antwerpen te komen? Ontdek in deze nieuwsbrief hoe je jouw toegang tot de lage-emissiezone in orde kan brengen om boetes te vermijden.

De lage-emissiezone (LEZ) omvat de hele Antwerpse binnenstad en linkeroever. De zone heeft een eigen verkeersbord. De controle gebeurt met camera’s met nummerplaatherkenning. Rij je met een niet-toegelaten voertuig de zone binnen, dan volgt een boete.

Mag mijn voertuig de zone in?

Of je voertuig de zone wel of niet binnen mag, hangt af van de Euronorm. Doe de onlinetestdie je snel uitsluitsel geeft of jouw voertuig toegelaten is of niet.

Verplichte registratie voor buitenlandse nummerplaten (behalve Nederlandse)

Wil je met een voertuig met buitenlandse nummerplaat (niet-Belgisch en niet-Nederlands) de zone inrijden? Dan moet je je wagen eenmalig registreren via deze tool, ook al voldoet jouw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden. Registratie is gratis en kan tot 24 uur na het binnenrijden van de zone. Heb je een toegelaten voertuig met een Nederlands kenteken dan hoef je je niet te registreren. De controle voor Nederlandse voertuigen gebeurt automatisch op basis van de Nederlandse databank van voertuigen.

Tijdelijke toelating voor sommige voertuigen

Sommige voertuigen die niet aan de voorwaarden voldoen, kunnen tegen betaling een tijdelijke toelating aanvragen. Het gaat bijvoorbeeld om dieselvoertuigen met Euronorm 3 zonder roetfilter of voertuigen ouder dan 40 jaar. Deze toelating moet je op voorhand aanvragen en betalen via deze tool.

LEZ-dagpas

Heb je een voertuig dat niet aan de voorwaarden voldoet en niet in aanmerking komt voor een tijdelijke toelating? En wil je met je voertuig toch de zone binnen rijden? Dan kan je maximaal acht keer per jaar een LEZ-dagpas kopen. Deze is online verkrijgbaarof te koop aan de parkeerautomaten in de binnenstad.

LEZ-automaten

Ben je per ongeluk de lage-emissiezone ingereden? Of rijd je naar Antwerpen, maar je weet niet of jouw voertuig eigenlijk wel binnen mag? Dan kan je aan een van de zes LEZ-automaten jouw toegang nog in orde brengen. Deze staan aan enkele belangrijke toegangswegen naar de stad op een openbare plaats zoals tankstations of parkeergarages. Aan deze automaten kan je jouw voertuig ook checken, registreren of een toegang of LEZ-dagpas aankopen. Zo vermijd je een boete.

Automaten voor bezoekers lage-emissiezone

De stad Antwerpen plaatste zes automaten waarop bezoekers en toeristen hun toegang tot de Antwerpse lage-emissiezone (LEZ) in orde kunnen brengen. Ze bevinden zich op strategische locaties zowel binnen als buiten de LEZ. Aan deze automaten kunnen chauffeurs:

 • ·         Nakijken of hun voertuig toegelaten is in lage-emissiezone;
 • ·         Het voertuig gratis registreren. Dit is verplicht voor buitenlandse voertuigen die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen;
 • ·        Voertuigen die in aanmerking komen voor een tijdelijke toelating tegen betaling zoals dieselvoertuigen met euronorm 3, kunnen dit ook ten laatste de dag voor ze binnenrijden  in de zone in orde brengen aan de automaat;
 • ·        Wie dezelfde dag nog in de LEZ binnenrijdt met een niet-toegelaten voertuig, kan er ook een LEZ-dagpas kopen. De automaten zijn uitgerust met een scanner die de chauffeur toelaat om de nodige bewijsstukken ter plekke in te scannen en op te laden, samen met de aanvraag.

 Locaties

 De LEZ-automaten bevinden zich zowel binnen de lage-emissiezone als daarbuiten. Een bezoeker die zijn bezoek aan de stad niet vooraf plande, kan op die manier zijn voertuig toch nog tijdig in orde brengen. De automaten staan:

In de lage-emissiezone:

 • ·         In de ondergrondse B-parking, onder het Centraal Station aan de uitrit op -1 (Kievitplein, 2018 Antwerpen).
 • ·         In de ondergrondse Parkindigo-Parking Nationale Bank, aan de uitrit op -1 (Frankrijklei 166, 2000 Antwerpen).
 • ·         In de ondergrondse Parkindigo-Parking Groenplaats aan de uitrit op -1 (Groenplaats 46, 2000 Antwerpen).

Buiten de lage-emissiezone:

 • ·         In de shop van het Q8 tankstation in Ranst langs de E313 richting Antwerpen. De automaat bevindt zich links aan de ingang van de shop.
 • ·         Rechts bij de ingang van de Mediamarkt in Wilrijk langs de A12 (Kernenergiestraat 56, 2610 Wilrijk).
 • ·         Links bij de ingang van tankstation Esso, Vogelzanglaan 15, 2020 Antwerpen.

 

Op termijn worden nog twee bijkomende LEZ-automaten voorzien: een in het noorden van de stad en een op Linkeroever.

 

Kom slim naar Antwerpen

Wil je de lage-emissiezone vermijden met je voertuig? Dan kan je gebruik maken van de Park&Ridesdie buiten de zone liggen. Met het openbaar vervoer geraak je dan snel en goedkoop tot in de binnenstad.

Antwerpen is zeer vlot met de trein bereikbaar. Stap uit in Antwerpen-Centraal, een van de mooiste stations ter wereld, en je bent meteen in het hart van de stad. Van hieruit reis je makkelijk naar je eindbestemming via bus, tram, taxi of gewoon te voet.

Meer informatie over de lage-emissiezone vind je op www.slimnaarantwerpen.be/lez.

·        Download de app Slim naar Antwerpen

De routeplanner Slim naar Antwerpen is vanaf nu beschikbaar voor smartphone. De app is erg handig. Ze onthoudt uw favoriete routes en locaties, stelt reisadvies voor en stuurt meldingen. Reis slim en download de app vandaag nog. Alles over Slim naar Antwerpen en de app

‚Äč

 • Openbaar Vervoer

Trein

Te voet 20 minuten (één rechte weg t/m Meirbrug) :

Start: De Keyzerlei (richting centrum) / Teniersplaats / Leysstraat / Meir / Meirbrug / links afbuigen;

Boerentoren KBC bank rechts laten liggen / Schoenmarkt / langs de Groenplaats / links af de Nationalestraat in / 1e Stoplichten (ter hoogte van Dries van Noten) rechtsaf Steenhouwersvest / Banks hoek Steenhouwersvest – Drukkerijstraat

Tram / Premetro 11 minuten zonder overstap

Start: Premetrostation Antwerpen Astrid
Neem lijn 3 richting Zwijndrecht
Uitstappen Halte Groenplaats
Neem de roltrap naar de Taxistandplaats Groenplaats
Bovenaan de roltrap links af de Nationalestraat in
1e stoplichten rechtsaf Steenhouwersvest
Banks hoek Steenhouwersvest – Drukkerijstraat

Taxi

Duur is ongeveer 10 à 15 minuten:
Standplaats op Astridplein of aan de zijkant centrumzijde
Adres: Steenhouwersvest 55, 2000 Antwerpen

Vliegtuig

Vliegtuig met aankomst op luchthaven Zaventem
Vanaf de luchthaven kunt u met de bus, Airport Express of de trein, Diabolo, naar Antwerpen centrum reizen. Natuurlijk kunt u ook met de taxi komen